Húzott fokú tömörfa lépcsők

Ha szűk térben kell megoldani a lépcsőt, akkor a húzott fokú lépcső az egyik legjobb megoldás. A fokok szélessége a fal mellett nagyobb, az orsótér felől pedig kisebb, így a változó fokszélesség miatt praktikus, design szempontból pedig ízléses a falépcsők járóvonalában elhelyezett lépcsővilágítás.

Minimalista lépcső tömörfából

Ebben az újépítésű családi házban a szögletes formák és minimalista megközelítés jellemzi a tervezett enteriőrt, ami a már elkészült beltéri nyílászárók formáin is tetten érhető. Ebbe a koncepcióba illesztettük be a lépcső melletti letisztult tömörfa térelválasztó elemet és az ezzel egységes anyagvastagsággal készült tömörfa lépcsőfokokat.

Letisztult lépcső tömörfából

Ennek a világos lakásnak a letisztult fehér falait a selyemfényűre pácolt fa öltözteti és karakteresebbé teszi. Ez esetben nem esztergált korlátoszlopokat használtunk, hanem szögletes tömörfa oszlopokat, mert ez jobban illik a letisztult beltérhez. A fehérre pácolt, szögletes oszlopfőt egy barnára pácolt fa golyóval koronáztuk meg, ami jellegzetes design-elem.

Izgalmas vonalvezetésű lépcső tömörfából

Ugyanazt a lépcsőt meg lehet oldani egysíkúan, vagy belevihetünk dinamikát és ötletes megoldásokat is, ahogy tettük ennél a tömörfa lépcsőkkel burkolt egyedi tervezésű lépcsőháznál is. A pihenőknél a derékszögű falsík helyett le vannak törve a sarkok, így nincs koszfogó és a szemnek is kellemesebb a látvány.

Egyedi csigalépcső tömörfából

Egy kör alakú lépcsőházba terveztük ezt a rendkívül jó minőségű tömörfából készült csigalépcsőt. A furnérozott középoszlop meghatározó eleme a lépcsőháznak egészen az emeleten lévő karzatig. A tömörfából esztergált korlátoszlopok masszívak és dekoratívak egyszerre. A lépcső fa elemeinek pácolása az épület fa nyílászáróival lett összehangolva, így az enteriőr egységes és minőségi összhatású.