A megfelelő cipőtároló megválasztása

Lenyitható cipőtároló

Miért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a megfelelő cipőtárolóra?

Amikor belépünk egy otthon küszöbén sokszor a cipőtároló látványa fogad elsőre, így az első benyomást is befolyásolni tudja. A megfelelő cipőtároló kiválasztása nem csupán a rend és tisztaság megőrzéséről szól, hanem a belső tér dizájn és funkcionalitásának javításáról is. Ebben a cikkben bemutatjuk a különböző cipő tároló típusokat és azt, hogy melyiket mikor és milyen stílushoz ajánlott alkalmazni.

Különböző Cipőtároló Típusok

Lenyitható Cipőtároló

A lenyitható cipőtárolók kiváló választásnak bizonyulnak, ha gyors és könnyű hozzáférést szeretnél a cipőidhez. Ezek a tárolók gyakran szekrényajtók formájában jelennek meg, és belülről állítható polcokkal rendelkeznek. Ideálisak a mindennapi használatra. Hátrányuk, hogy be van korlátolva a belehelyezhető cipő magassága (csizmáknál, bakancsoknál nem túl célszerű).

Lenyitható cipőtároló

Nyitott Polcos Cipőtároló

A nyitott polcos cipő tároló szuper lehetőség arra, hogy a cipőid plusz értéket adjanak az előszobának, ráadásul te is nap mint nap gyönyörködhetsz bennük. Ezek a polcok átláthatóak, így könnyen megtalálhatod a megfelelő cipőt. Stílusos megjelenésükkel a belső tér részévé válhatnak. +pont: késztetést érzel rá, hogy biztosan rendben legyenek a cipői

Egy kis inspiráció, hogy hogyan mutat a nyitott polcos cipőtároló gardróbszobában

Megnézem

cipős szekrény, cipőtároló, szekrény, bútor

Rejtett cipőtároló

Az előbbi típusnak az ellentéte, de ez az a tárolási mód, amely az összes többivel kombinálható, sőt érdemes is kihasználni a lehetőségét. Mivel a nyitott, illetve specifikus tárolók kapacitása véges, előfordulhat, hogy nem minden cipőnknek jut hely egy idő után, és biztosan vannak olyan cipőink is (házi mamuszok, kerti, otthoni cipő, stb.) amiket nem szívesen raknánk a kirakatba, így ezeket cipőket ugyanúgy rendezetten, de ebben az esetben vendégek számára láthatatlan módon tudjuk tárolni. De az is lehet, hogy szimplán a letisztult stílust kedveled, amihez szintén kiváló választás.

cipős szekrény, bútor

Hagyományos cipős szekrények

A klasszikus cipős szekrények sokoldalúak és nagy tárolókapacitással rendelkeznek. Ezekben a szekrényekben általában különböző méretű és típusú cipőket is tárolhatsz. Egyszerű, bepolcozott rendszer. Alacsonyabb verzióknál sokszor pad van a tetején. A cipők könnyen elérhetők, és sokféle stílusban elérhetők a belső térhez illeszkedve. 

Hogyan Válasszunk Cipőtároló rendszert?

A cipő mennyisége

A cipők számától függően válasszunk megfelelő méretű tárolót. Ha sok cipőnk van, egy nagyobb szekrény lehet a megoldás. Kisebb cipő kollekció esetén egy nyitott polcos vagy egy lenyitható tároló is elegendő lehet. De ha nem szeretnél kompromisszumot kötni a nyitott tárolóban, akkor a szekrénybe rejtett cipőtároló segít, hogy így is elférjenek cipőid.

Előszoba stílusa

Fontos, hogy a cipő tároló illeszkedjen a belépési tér stílusához. Válaszd ki a színét és a kialakítását olyan módon, hogy harmonizáljon a többi bútorral és dekorációval a bejárati területen. Ha felújítás, vagy komplett előszoba berendezés előtt állsz, bízd csapatunkra a bútorozást, így nem csak a stílus és esztétika lesz garantált, hanem a tartósság és minőség is. 

Cipő típusok

Gondolj arra, hogy milyen típusú cipőket tartasz. Magassarkú cipők, sportcipők és szandálok eltérő tárolási igényekkel rendelkeznek. A megfelelő polcok vagy rekeszek segíthetnek megtartani a cipők formáját és állapotát.

Praktikus Megfontolások

Figyelj az elérhető helyre és a kényelmes hozzáférésre.

Tippek és Trükkök a Cipő Tárolásához

  • Rendezd el a cipőket, hogy ne nyomják egymást, és használj tárolódobozokat vagy rekeszeket az érzékenyebb cipők védelmére.
  • Szellőztesd rendszeresen a cipőket, hogy megőrizd frissességüket.
  • Ápold a cipőtároló szekrényeket és polcokat a tartósság érdekében.

A megfelelő cipő tároló kiválasztása nem csupán praktikus, hanem a belső tér szépségét is növelheti. Figyelj a stílusra, a funkcionalitásra és a cipőid típusára, és könnyen megtalálhatod az ideális cipő tárolót otthonod számára.