Gyerekszoba bútorok

Gyerekszoba bútorok

Hosszú távú és kompakt gyerekszoba bútorok

A gyerekszoba kialakítása szülőként mindig egy izgalmas kihívás. Szeretnénk olyan bútorokat választani, amelyek hosszú távon megfelelnek gyermekeink igényeinek, miközben kompaktak és praktikusak. Ebben a cikkben bemutatjuk a gyerekszoba bútorok legjobb típusait, amelyek a babakortól egészen az iskolás korig kiszolgálják a gyerekeket.

Átalakítható gyerekszoba bútorok

 1. Fiókos komódok és pelenkázó asztalok

Egyre népszerűbbek a fiókos komódok, amelyek egyesítik a pelenkázó asztal és a komód funkcióit. Ezek a bútorok kis helyen elférnek, és sok tárolóval rendelkeznek, hogy minden a közelben legyen, amire a babaápoláshoz szükséged lehet. Úgy is meglehet tervezni ezeket a pelenkázó komódokat, hogy a keretet később anélkül, hogy nyoma maradna, el lehet távolítani róla, így egy nagyobb gyermeknek is megfelelő komóddá alakítható.

 2. Átalakítható babaágyak

Az átalakítható babaágyak remek beruházást jelentenek. Ezek a bútorok babaágyként kezdik, majd könnyedén átalakíthatók kiságyakká és később akár kanapékká is. De van példa olyan rácsos ágyra is, amelyet később íróasztallá lehet alakítani. Így hosszú éveken át használhatók a gyermek fejlődésének üteméhez igazítva.

 3. Magasság-állítható asztalok és székek

Az iskolás korhoz közeledve a gyerekeknek egyre fontosabb a megfelelő íróasztal és szék. Válassz olyan állítható bútorokat, amelyek a gyermek fejlődéséhez igazodnak. Így biztosíthatod, hogy a megfelelő pozícióban üljenek tanulás közben, és a bútorok hosszú ideig szolgálják ki őket.

 4. Kompakt Szekrények és Polcok

A kompakt szekrények és polcok ideálisak a kisgyermekek számára, mivel a kis méretű ruháik és játékaik számára elegendő helyet biztosítanak. Sok modell könnyedén alakítható át, hogy a növekvő igényekhez igazodjon.

 5. Floor bed – magyarul ágy a padlón

Ez az ágy több szempontból is előnyös. Akik a Montessori elvek szerint szeretnék nevelni gyermekeiket, nekik biztosan nem ismeretlen ez az alacsony, mégis felnőtt méretű ágy, de másoknak is nagyon hasznos lehet. Mivel alacsonyan van, így egészen kis kortól lehet használni és nem kell félni a leeséstől, sok ilyen ágyon rács is található, amik nagyobb korban le is szedhetők. De ilyenkor is teljes értékű ágyként tud funkcionálni teljes mérete miatt.

Praktikus gyerekszoba bútorok és berendezés

A tárolós ágyak remek megoldást nyújtanak, mivel az ágy alatti rekeszekben elférnek a játékok, könyvek vagy extra ágyneműk. Ezek az ágyak hosszú távon praktikusak és egyben kényelmesek is a pihenéshez. De ha nincs is lehetőségünk állítható, vagy átalakítható bútorokra lehetőségünk, nézzünk 2 alap tanácsot, amiket könnyen megvalósíthatunk, kevesebb költségvetésből is.

 1. Színek és Dizájn

Egy családi házban talán a gyerekek szobája igényli a legsűrűbben az átalakítást, átrendezését. Mivel a különböző életszakaszokban a kisgyermekeknek más az igényük, az életvitelük és kívánságaik, így praktikus letisztult és egyszerű alapokat tervezni. Talán a legköltségesebb a komplett szobabútor lecserélése, így sokat lehet spórolni, ha neutrális vagy alap színeket választunk a bútoroknak és letisztult vonalakkal tervezzük meg. Így később, ha változik, vagy kialakul a gyermek ízlése, akkor sem lesznek neki zavarók a meglévő bútorai.

Átalakítható gyerekszoba bútorok

 2. Biztonság és minőség a gyerekszoba bútorok terén

Mindenekelőtt fontos leszögeznünk, hogy csapatunk különös gonddal készíti a gyerekszoba bútorokat is, hogy a legkisebbektől a nagyobbakig, mindenki biztonsággal használhassa a szobáját.

Ha éppen gyerekszoba kialakítás, vagy felújítás van napi renden, a Haniga csapata megvalósítja a megálmodott gyerekszoba bútorokat. Kérjen árajánlatot, vagy tegye fel kérdését elérhetőségeink egyikén!