Fürdőszobabútorok: Mire érdemes odafigyelni a fürdőszoba tervezésénél?

Fürdőszobabútorok

Fürdőszobabútorok stílusosan és praktikusan

Mivel a fürdőszobabútok talán az egyik legjobban igénybevett bútorok az otthonunkban, így összegyűjtöttünk pár szempontot és tanácsot, amik segítenek, hogy valóban időtálló legyen a fürdő berendezése is.

Tartós fürdőszobabútorok

Mivel a fürdőszoba egy vizes helység így fontos, hogy bútoraink amennyire csak lehet, vízállók legyenek. Ha nem is közvetlen éri víz, de a pára könnyen beférkőzik a bútorlap rostjaiba, ha az nincs megfelelően lezárva. Ezért érdemes átgondolni, hogy a fürdőszobabútoron ne spóroljunk, hiszen nincs rosszabb látvány, mint egy szétnyílt, lepattogott bútorlapos szekrény, ami ráadásul így nem is a leghigiénikusabb. Tartós és minőségi bútorokért érdemes szakembert megbíznod.

Fürdőszobabútorok elhelyezése

Főleg akkor fontos ezt előre megtervezni, ha beépített, vagy falra szerelhető bútorokat választunk. Ezeket beépítés után már nehéz, vagy nem is lehet áthelyezni sérülés nélkül. De akkor mi segít eldönteni a végleges helyüket?
Jó, ha a szekrények nem közvetlenül kád, vagy zuhany mellett vannak. Vizes helység szempontjából a lebegőszekrények mindig előnyösebb, hiszen nem kell félni, ha kifolyik a víz, kilocsoljuk, vagy kifröcsköljük a földre, akkor a bútor felszívná. Minőségi bútorok esetén sem a legjobb ötlet áztatni a bútorlapból vagy tömörfából készült bútorokat. Ráadásul takarításnál sincsenek útba ezek a szekrények.

Még több tárolóhely

Amellett, hogy érdemes alaposan átgondolni a fürdőszoba szekrények helyét és minőségét, még is megéri a fürdőszobát is kihasználni, ha tárolásról van szó. Praktikus, ha a fürdéshez, arcápoláshoz és egyéb fürdőszobai tevékenységekhez használatos eszközöknek a fürdőszobában tervezünk helyet. Viszont a vizes, párás légkör itt is óvatosságra int. Jó, ha nem nyitott polcokkal próbáljuk kihasználni a teret, hiszen kevés az a tárgy, amelynek jót tesz a rendszeres pára.

Ha ezt a 3 főpontot végig járjuk és ezek alapján tervezzük meg fürdőszobánkat, akkor bízhatunk benne, hogy az évekig kiszolgál majd minket eredeti pompájában.