Kamra szekrény vagy kamra?

Kamra szekrény, asztalos bútor, haniga, egyedi bútor, konyhaszekrény, konyhabútor

Még mindig a legjobb és legdivatosabb kiegészítője a konyhánknak a rendezettség. Lehet bármilyen méretű, stílusú, színű a konyhánk. Ha tökéletes rendet tudunk benne tartani, akkor egy lépéssel közelebb vagyunk a legnépszerűbb konyhatrendhez. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat, elengedhetetlen a kellő mennyiségű és méretű tárolók megléte. Ez a cikk akkor lesz igazán hasznos neked, ha felújítás, vagy komplett építkezés előtt állsz. Nézzük is, hogy miért hasznos egy kamra vagy kamra szekrény:

Kamra

Egy kamra merőben megkönnyíti a mindennapokat, hiszen segít a tárolásban, hogy mindennek meglegyen a helye. Emellett ha nincs is benne rend, az nem látványos. Így a kamra egyfajta rejtekhely is lehet a lomoknak, a nem éppen esztétikus edényeknek, befőtteknek vagy termékeknek. És el is érkeztünk az egyik hátrányához is. Ha van egy külön szobád a pakolásra, és annak csak ez a funkciója, akkor ott hamar el is uralkodhat a káosz. Hiszen amíg a többi szobában akár órákat töltesz, addig a kamrába csak addig maradsz, amíg ki nem szolgálod magad a keresett hozzávalóval. Pont ezért ha rendetlenség van benne, akkor az csak abban a pár pillanatban jut eszedbe, és ahogy kilépsz a helyiségből, egyből el is felejted, hogy ráférne egy kis rendrakás. Ráadásul így a már lejárt vagy hamarosan lejáró termékek felett is könnyű átsiklani.

Miben más egy kamra szekrény?

A kamra szekrény a konyhával egy légtérben van, általánosságban a konyhaszekrény folytatása, kiegészítése. Ez lehet polcos, és fiókos is. A legpraktikusabb a kosaras és fiókos megoldás. És ennél a pontnál már könnyebb is megelőzni azokat a hibákat, kellemetlenségeket, amit a kamránál felsoroltunk. Hiszen a fiókokban kevesebb az eldugott rész, nem kell ágaskodni, hogy a legfelső polc hátuljáról kihalászd a 2 éve ott bujkáló spagetti tésztát. Nyilván ennek is meg van a hátránya, hiszen nagy alapterületű konyhát igényel az a kamra szekrény /szekrénysor, ami ki tudja váltani egy kamra meglétét. Ráadásul a szekrényben lévő hőfok közel azonos a konyháéval, míg egy kamra helyiség általában hűvösebb.

Mit lehet tenni a kamra tökéletes kihasználásának érdekében?

A cikkünkben körbejárt kamra, a tipikus, polcrendszerrel ellátott helyiségről szól. Viszont a kamra berendezését is ki lehet maxolni. Például, ha a kamra szekrénynél említett tárolási rendszereket is alkalmazzuk. Fiókos és kosaras szekrényeket is tervezünk.

Konklúzió: ha van lehetőség külön kamrára, akkor érdemes kihasználni, de fontos, hogy ne elégedjünk meg a külön helyiség fogalmával. Hanem a lehető legjobban, legpraktikusabban használjuk azt ki. Ebben segíteni tud asztalos csapatunk. Ha pedig nincs mód a külön kamrára, akkor sincs probléma, hiszen akár egy, vagy akár több kamra szekrény pótolni tudja ezt a funkciót a konyhában, amit szintén csapatunkra bízhatsz.