Hotelek, szállodák bútorozása – Szoba berendezése

haniga bútor asztalos, hotel bútor, asztal, szállodák

Ebben a cikkben végigkalauzolunk a szállodák szobáinak bútorozásának alapelvein, és megosztjuk azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyek egy szálloda enteriőrjét kivételessé és vendégbaráttá teszik.

1. Szállodák stílusa és hangulata:

Először is, mélyedjünk el a szálloda stílusában és a kívánt hangulatban. A kényelem, a modernség vagy a klasszikus elegancia – a bútorok stílusa befolyásolja a vendégek közérzetét és hangulatát. A modern stílust a legegyszerűbb jól eltalálni, mivel újnak és igényesnek hat első ránézésre is. Viszont a szállodák bútorainál a klasszikus berendezés talán igénytelennek és lepukkantnak hatnak, még akkor is, ha vadonatúj a bútorgarnitúra. Ezért ezt a stílust érdemes már meglévő, hosszú időkre visszanyúló hírnévvel rendelkező szállodákban alkalmazni.


2. Funkcionalitás és kényelem:

A szállodai bútoroknak nemcsak stílusosnak, hanem funkcionálisnak és kényelmesnek is kell lenniük. Például a legtöbb hotelszoba bútorozása hasonló bútorokból áll: ágy/ágyak, éjjeliszekrények, szekrény, előszobabútor, és egy fésülködő/íróasztal. De ezeknél is érdemes figyelembe venni bizonyos szempontokat:

Ágyak: érdemes átgondolni, hogy legyen lehetőség dupla és franciaágyas szobát is foglalni, és nyilván szükség van szimpla ágyakra is például családi szobákhoz.

Szekrény: ebből nem kell nagyot tervezni, mivel általánosságban nem hosszú az ottartózkodás, így sokszor nem is használják a vendégek. Ezért nem érdemes, hogy ezzel túl nagy helyet vegyünk el a szobából.

Fésülködő/íróasztal: Ez az asztal sokszor egy egyszerű négylábú asztal, de van, hogy komplett íróasztal van a szobába téve. Ami viszont mindegyik szobában azonos, hogy a könnyebb készülődéshez egy tükör is helyet kap ezek felett.


3. Színválasztás és berendezés:

A színek hatással vannak az emberek érzéseire és hangulatára. Így meg kell határoznunk, hogy a kiadásra kerülő szobáinkkal milyen hatást szeretnénk kiváltani emberekből. És ahogy már beszéltünk róla, a berendezés stílusa is befolyásolja akár a közérzetet akár a hangulatot, így érdemes ezt szakemberrel együtt megtervezni, ha már tudjuk, hogy mi a célunk a szállodánk hírnevét illetően.


4. Szállodák időtálló tartóssága:

És itt jön képbe a bútorok beszerzésének módja. Mivel a szállodák, hotelek mind befektetések, amik hosszútávon lesznek gyümölcsözők. Pont ezért kell odafigyelni a minőségükre. Ezért nem érdemes spórolni a bútorokon. A Haniga bútorasztalos mesterei gondos odafigyeléssel és precizitással készítik a bútorokat és sok éves tapasztalatuk van szállodai bútorok készítésében is.


5. Egyedi projektek:

Bemutatunk néhány inspiráló egyedi szállodai bútort és projektet, amelyek kiemelkednek az átlagból, és hogyan lehet egyedivé tenni a szobákat.


A szállodaszobák bútorozása valódi művészet, amely egyszerre követeli meg a stílus, a kényelem és a funkcionalitás összehangolását. Bízunk benne, hogy ez a cikk segített átgondolni, és megtervezni az ideális szobabútorokat a szálloda arculatához illően. Ha pedig segítségre van szükség a tervezéshez: Kapcsolat